Airconditioning
 
De airco-installatie van uw auto is niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks een gedeelte van de airco vloeistof, ook wel koudemiddel genoemd. Dat is heel normaal. Wanneer de airco van de auto na verloop van tijd beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage en kunnen er onderdelen kapot gaan. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. Laat dus jaarlijks een airco check uitvoeren.  
 

 

Refresh van het Airco systeem

Bij het verfrissen van de airco worden alle ‘vieze’ geurtjes uit het aircosysteem gehaald. Deze geurtjes ontstaan door bacteriën en bij het verfrissen van de airco worden deze bacteriën verwijderd. Dit gebeurt met een speciaal gas dat door het aircosysteem wordt gespoten.

Sinds een aantal jaar is er een overgang van airco systeem R134a naar R1234yf. Het gas R134a is een koudemiddel dat behoort tot de broeikasgassen, ook wel F-gassen genoemd. Het nieuwe aircogas R1234yf is als broeikasgas 335 keer minder schadelijk dan R134a, en het verdwijnt 400 keer zo snel uit de atmosfeer. De milieuwinst door het nieuwe koudemiddel R1234yf is dus enorm. Voor het werken met dit nieuwe gas is speciaal equipment nodig. Ook is R1234yf iets duurder dan R134a. De prijzen voor het vullen van het systeem zijn daarom iets hoger dan bij een aircosysteem met R134a.

                              

 

Kentekenloket

Wilt u uw voertuig overschrijven, schorsen of een schorsing beëindigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. RéZo Carservice is een erkend RDW kentekenloket.