Banden en velgen
 

Van oudsher is ons bedrijf bekend van onze bandenservice en dit blijft ook zo, want uw banden zijn van groot belang voor uw veiligheid op de weg. Of het nu gaat om de aanschaf, het repareren of wisselen van uw banden. Bij RéZo Carservice bent u aan het juiste adres, maar wij hebben ook een breed assortiment aan velgen. Wij kunnen u dus een complete set aanbieden van mooie velgen in combinatie met de juiste banden.

 

Uitlijnen van uw banden

De wielen van uw auto zijn door de fabrikant in nauwkeurig bepaalde stand geplaatst voor een prettig weggedrag en een minimale bandenslijtage. Maar na verloop
van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Daardoor is uw auto minder koersvast, dus minder veilig, en zullen de banden sneller en onregelmatig slijten, en kan de auto zelfs meer brandstof/stroom verbruiken.!
Het is verstandig de auto elke 20.000 kilometer te laten checken of de uitlijnen nog goed staat. Daarmee worden al veel gedrag klachten voorkomen.
Bij Rezo Car-service maken we gebruik van een 3D uitlijn machine die altijd up to date is met uw auto gegevens.

Het regelmatig laten uitlijnen van uw voertuig is noodzakelijk om uw banden in goede conditie te houden en veilig te kunnen rijden. Uitlijnen van uw voertuig houdt in dat de wielstanden worden gecontroleerd en gecorrigeerd indien nodig. RéZo Carservice beschikt over de juiste apparatuur om de wielstanden in de juiste positie af te stellen.


Uitbalanceren van uw wielen

Als er nieuwe banden om uw velg worden gelegd, dienen de wielen uitgebalanceerd te worden. Dit houdt in dat de band en de velg in de juiste balans wordt gebracht.

Wanneer het wiel op toeren wordt gebracht op het balanceerapparaat, kunnen wij zien waar de onbalans op het wiel zit. Deze onbalans kunnen we dan corrigeren door loot op de velg te plaatsen.

Uw merkt onbalans aan uw wielen wanneer u tijdens het rijden een trilling ervaart, welke bij een bepaald toerental aanwezig blijft.


Reparatie van uw band

Een band bevat 4 gekleurde zones. Enkel in de groene zone kan er reparatie worden uitgevoerd aan de band. In de blauwe, gele en rode zone mag er alleen een oppervlakte reparatie worden uitgevoerd.

Wanneer u een lekke band heeft, hoeft u deze dus niet altijd te vervangen. Wij beoordelen altijd eerst of uw band gerepareerd kan worden.

Indien een scherp voorwerp niet oppervlakkig is en de staalgordel heeft beschadigd, kan deze gaat roesten. Snelle reparatie is dan van belang! Dit voorkomt dat de hechting met het rubbermengsel intact blijft.

 

Vervangen van uw banden

Uw banden slijten en zijn zo nu en dan aan vervanging toe. In principe moeten uw banden een profieldiepte hebben van minimaal 1,6 mm, echter kunnen andere factoren bepalen dat uw banden aan vervanging toe zijn. Uw auto kan zelfs afgekeurd worden als uw banden ‘slecht’ zijn. Uiteraard kunnen wij beoordelen of uw banden aan vervanging toe zijn.

Wij leveren o.a. de volgende bandenmerken: GoodYearMichelinDunlopFulda.

Kentekenloket

Wilt u uw voertuig overschrijven, schorsen of een schorsing beëindigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. RéZo Carservice is een erkend RDW kentekenloket.